Brukt Tech: Withings Scanwatch

Må man kjøpe nye gadgets? Nei, absolutt ikke. Jeg har i flere år hatt lyst på Withings Scanwatch. Endelig dukket det opp et bra brukt eksemplar på Finn, så jeg slo til!

For fem år siden kjøpte jeg meg hybridklokken Nokia Steel HR. Nokia hadde akkurat kjøpt det franske startup selskapet Withings som utviklet helseorientert forbrukerteknologi.

Siden den gang har jeg prøvd mange smartklokker og hybridklokker, men alltid falt tilbake til den aldrende Nokia-klokka. Kort tid etter at Withings kjøpte tilbake selskapet fra Nokia lanserte de neste generasjon hybridklokker som de kalte for «Scanwatch».

De har holdt seg til konseptet og egentlig bare stappet mer helseteknologi og sensorer inn i samme formfaktor, og sluppet litt flere størrelser og fargevarianter.

Helt siden jeg så lanseringen av Scanwatch har jeg hatt lyst på en, men har liksom ikke helt klart å rettferdiggjøre å bruke nesten tre tusen kroner på en klokke som bare er bittelitt større og bittelitt bedre enn den jeg allered har.

Gleden var derfor stor da det nylig dukket opp en veldig pent brukt hvit 42mm Scanwatch, akkurat den modellen jeg har hatt så lyst på, til kun en tusenlapp på Finn.no.

Siden jeg da var på jobbreise til Stavanger, så kastet jeg meg på den nye Helt Hjem løsningen til Finn.no for å sikre meg klokka.

Skjermbilde fra Withings appen til venstre og min klokke til høyre.
Min klokke og appen til klokka

Selv om klokka er 2mm større enn min gamle, så har den samme størrelsen på reimer, så jeg kunne også gjenbruke alle de kule reimene jeg har kjøpt opp igjennom årene (jeg har en skuff full av reimer i forskjellige farger og materialer).

Konklusjon

Dette er ingen omtale av selve klokka, den har vært på markedet i to år, det finner hundrevis av omtaler, se videoen fra Unbox Therapy over som eksempel.

Å kjøpe brukt teknologi er alltid litt risikofylt. Du vet ikke hvor slitt produktet er. Selv om det ser fint ut på utsiden kan batteriet være slitt, deler inni kan ha blitt løse, vifter kan være utslitt, etc…

Likevel vil jeg oppfordre til å kjøpe brukt. Du sparer masse penger, du sparer miljøet, og antagelig får du like mye glede ut av produktet som om du hadde kjøpt det helt nytt.

Jeg skal definitivt bli flinkere til å kjøpe brukt teknologi, og med Finn.no sin Helt Hjem tjeneste så er kjøp av folk som bor litt lenger unna enn at det er praktisk å møte dem på vei hjem fra jobb blitt mye tryggere og enklere 🙂

En kommentar om “Brukt Tech: Withings Scanwatch”

Legg igjen en kommentar