#ukasapp 17/23 – Pizza Boy GBA (Pro)

Game Boy Advance er en av tidenes mest suksessfulle bærbare spillkonsoller. Så hvorfor ikke emulere det på mobiltelefonen din og gjenoppleve all moroa?

Personlig hadde jeg aldri en GBA selv, GBA kom i en periode i livet der jeg nesten ikke spilte spill i det hele tatt, men jeg skjønner nå i ettertid hvor mye moro jeg har gått glipp av. Heldigvis er det ganske lett å gjenoppleve det på mobilen… hvis du har en Android-mobil vel og merke. Apple vil fortsatt ikke la emulatorer eksistere i deres lukkede eplehage.

Det finnes flere Nintendo GBA emulatorer på Google Play og jeg har testet en god del av dem. Den som jeg synes virker aller best er uten tvil Pizza Boy GBA Pro. Den finnes også i en gratis-versjon (lenke nederst i denne artikkelen), men jeg synes Pro-versjonen lett er verdt de 60 kronene den koster.

Spillene må du skaffe selv

Merk at det ikke følger noen spill med emulatoren, de må du på ett eller annet vis skaffe selv. Har du de gamle kassettene, kan du antagelig kjøpe en dings på eBay for å konvertere den til en ROM-fil. Alternativt kan du laste ned ROM-filer fra det store internettet.

Jeg vil ikke ha Nintendo sine advokater på nakken, så jeg beskriver ikke det selv her, men gjør noen søk etter «GBA ROM packs» og ha litt kritisk sans til hvor og hva du laster ned, så burde du ganske greit kunne få tak i en haug med solide klassikere.

Pizza Boy GBA henter automatisk coverbilder til alle spillene du har, så listen over spill blir seende veldig bra ut og det er flere standard-skins for appen så du kan få den til å se nesten akkurat ut som din originale GBA om du hadde en, samt at du kan lage dine egne skins.

Spille med kontroller

Pizza Boy GBA Pro med 8BitDo SFC30
Sånn foretrekker jeg å spille på mobilen

Selvfølgelig er det best å spille disse gode gamle spillene med en skikkelig kontroller. Da er jo retro-kontrollerne fra 8BitDo perfekte for jobben. Jeg har flere av dem og både 8BitDo Zero, N30 Pro og SFC30 som er avbildet her, er flotte kontrollere som alle fungerer perfekt rett ut av esken med Pizza Boy GBA. Når en kontroller er tilkoblet vil Pizza Boy GBA automatisk skjule touch-knappene.

Last ned

Emulering av gamle spillplattformer kan kun gjøres på Android dessverre.

Legg igjen en kommentar