Thule Shield 25l sykkelvesker

Jeg har kjøpt meg et par med Thule Shield sykkelvesker. De er knallgule og rommer 25 liter hver. Nå har jeg hatt dem noen uker så her er mine erfaringer (og litt bilder).

I mars ble jeg påkjørt av en bil. Det var sidevesken min som tok mesteparten av støyten og antagelig både reddet sykkelen og høyrebeinet mitt. Derfor måtte jeg ha ny sideveske og lurte veldig på hva jeg skulle gå for. Jeg hadde ikke lyst på samme igjen da jeg bare var sånn passe fornøyd med den, og ønsket et par vesker.

For prisen jeg fikk igjen på forsikringen kunne jeg kjøpe et par standard Ortlieb (som nesten alle ser ut til å kjøpe) vesker ved å legge på noen hundrelapper selv, eller jeg kunne prøve noe annet. Jeg ble anbefalt Thule av en kompis og fant disse kule, knall gule sideveskene på tilbud hos Bikester for bare 200 kroner mer enn jeg fikk igjen på forsikringen. Så jeg klinte til.

Thule Shield 25 liter sett fra siden
Ingen mulighet for å justere stroppene

Sykkelveskene kan monteres på alle 8–16 mm bagasjestativ. Det er gode justeringsmuligheter for klammene oppe og sikkerhetspinnen nederst. Veskene har håndtak som automatisk løsner klammene når du drar i dem for å ta dem av. Det følger med skulderreimer så du enkelt kan bære veskene når du har tatt dem av sykkelen.

Veskene er IPX4-klassifisert og har en rulle-lukkemekanisme, så disse skal holde tingene dine tørre i all slags vær. Stoffet veskene er laget i er ganske stivt og det er ikke mulig å justere stroppene noe, slik at du kan ikke presse mer opp i veskene enn høyden opp til stroppene.

Oppi veskene så er det et stort rom, også er det tre lommer langs den indre veggen. Her er det tenkt at du skal få plass til en liten laptop i den største lommen. Min 14 tommers Lenovo ble litt for stor, men min reMarkable passet perfekt. Så er det to lommer foran der igjen som er perfekte til bærestroppen, litt verktøy og lignende.

Thule Shield 25 liter innvendig rom
3 indre lommer og god plass i selve rommet.

Thule har sidevesker i Shield-serien i størrelsene 17, 22 og 25 liter for bagasjebrettet over bakhjulet, også har de et par på 13 liter for de som har bagasjebærer foran. Jeg gikk for den største størrelsen mest fordi det var den som var på tilbud, men begge de andre størrelsene vil fungere fint hvis du bare skal bruke dem til jobb-pendling, dog er det kun 25 og 13 liter veskene som kommer i andre farger enn sort.

Thule Shield 25 liter sett forfra og bakfra
Sett bakfra og forfra

Selv om jeg har de største veskene, så synes jeg ikke de er for store sånn i hverdagen. Jeg har lett plass til regntøy, litt verktøy og reservedeler og den bærbare PC’en min, og i tillegg får jeg da plass til ca. to bæreposer hjem fra butikken om jeg trenger det.

Konklusjon

Den knall gule fargen er kanskje ikke for alle, men jeg liker den veldig godt. Den passer sykkelen min og gjør meg enda mer synlig i trafikken. Jeg har merket meg at de gule veskene fort får merker og noen av dem er veldig vanskelige å få av, så jeg er litt usikker på hvor lenge disse vil vare (altså før jeg synes de er for stygge).

Jeg synes at festemekanismen er veldig enkel og fin, men er litt spent på hvor mye slitasje den tåler, det virker som litt tynn plast og jeg har hørt om noen som har mistet disse veskene i fart (selv om jeg da mistenker brukerfeil).

Det er ingen rom for justering av lukkemekanismen. Litt upraktisk til tider, men samtidig er dette veldig feilsikkert. På de gamle veskene mine kom av og til festestroppen inn i hjulet og det er det ingen mulighet for her.

Det ser ikke ut til at Bikester har planer om å ta disse inn igjen, men det finnes flere sportsbutikker som har disse på lager, samt at du kan kjøpe dem direkte fra Thule sin nettbutikk for kr. 1599,-, enten i gul, blå eller svart.

En kommentar om “Thule Shield 25l sykkelvesker”

Legg igjen en kommentar