#ukasapp 14/23 – Moshidon

Nok en Mastodon klient? Ja, hvorfor ikke! Denne tror jeg ikke så mange har oppdaget ennå, men Moshidon fortjener så absolutt en plass i lyset den også.

Moshidon er en såkalt «fork» av den offisielle Mastodon-klienten. Dette er noe som er ganske vanlig med åpen kildekode. Siden den offisielle Mastodon-klienten er åpen kildekode, kan hvem som helst ta tak i den og lage sin egen versjon med egne forbedringer, så lenge de følger lisensreglene den opprinnelige koden er publisert under.

Utvikleren av Moshidon har da altså tatt koden til den offisielle klienten og lagt til endel forbedringer. Endringen jeg liker best er at du kan legge til hvilken som helst annen Mastodon-instans som en tidslinje du kan følge.

Dette er praktisk hvis du for eksempel er registrert på en utenlandsk instans, eller på en veldig liten instans, men har lyst til å følge med på hva som skjer på for eksempel Snabelen.no.

Last ned

Moshidon finnes kun for Android, iOS brukere har jeg inntrykk av at stort sett sverger til tredjepartsklienten Ivory for tiden.

Legg igjen en kommentar