Hva spiller jeg for tiden?

Vi er halvveis i 2023 og jeg har oppgradert skjermkortet i PC’en. Jeg tenkte å lage en liten liste over spillene jeg bruker mest tid på for tiden.

Jeg skal innrømme det med en gang, jeg er ikke en type gamer som sluker alle typer spill. Jeg er litt ensporet og liker primært tredjepersons action-RPG spill med mest mulig åpen verden så jeg bare kan løpe rundt og kaste meg på småoppdrag. Jeg liker også bilspill og romskip-spill (er det en sjanger?).

…men for å ikke lage en kjempelang bloggpost, så tenkte jeg å begrense med til de tre spillene jeg spiller aller mest for tiden.

Metro Exodus – Enhanced Edition

Gammelt spill, jeg vet. Spillet kom ut for fire år siden, men ble relansert i en oppgradert versjon i 2021. Jeg kjøpte det på tilbud tidligere ifjor, men siden du i den oppgraderte versjonen ikke kan slå av Raytracing, så slet min PC kraftig med å kjøre spillet. Nå som jeg har oppgradert GPU’en, så har jeg gjenoppdaget dette spillet og må rett og slett si at det er helt fantastisk.

Metro Exodus - nede ved elven

Jeg er i utgangspunktet ikke superfan av førsteperson skytespill, men atmosfæren, grafikken, historien og spillbarheten på dette spillet gjør at jeg elsker det likevel.

Saints Row (2022)

GTA-klonen som har gått fullstendig bananas i galskap i tredje og fjerde versjon. Femte versjon av Saints Row fremstår som en reboot hvor galskapen er litt redusert. Spillet ble slaktet da det kom ut ifjor, men da det nylig kom en stor patch som fikset på veldig mye av problemene folk rapporterte og gjorde spillet mer spillbart samtidig som Epic la det ut på tilbud, så kastet jeg på.

Saints Row -Rooftop Kill

Jeg må innrømme at jeg elsker dette spillet. Galskapen, friheten og alle småoppdragene som bare popper opp når du cruiser rundt på måfå er helt perfekt for meg.

The legend of Zelda – A link to the past

Det siste spillet er vel omtrent så klassisker som det kan få blitt. Jeg hadde aldri Nintendo (hvis jeg ikke teller med min Game & Watch) da jeg var liten, og det hadde ganske få av vennene mine også, så jeg fikk aldri spilt de klassiske Zelda-spillene. Det gjør jeg noe med nå og spiller A Link to the past, Gameboy Advance versjonen emulert på mobiltelefonen.

The Legend of Zelda - A Link to the past, emulert med Pizzaboy Pro.

…og jeg må innrømme at jeg begynner å skjønne hypen. Det er imponerende hvor godt dette spillet har tålt tidens tann, det er tross alt over 30 år gammelt, men historien er fortsatt god, grafikken er sjarmerende og spillbarheten er bra.

Jeg spiller primært da med en Bluetooth-kontroller tilkoblet, for selv om Pizzaboy GBA emulatoren har veldig god emulering av kontroller-knappene, så er det noe med gamle konsollspill som gjør at du trenger den presise og umiddelbare kontrollen ved å bruke en fysisk kontroller. Jeg varierer litt mellom forskjellige 8Bitdo kontrollere.

Hva blir det neste?

Så, hvilke spill er det jeg kommer til å kjøpe til høsten? Hva blir det neste? Høyest på lista er nok Like a Dragon: Ishin! og High on Knife DLC’en til High on Life når den kommer utpå høsten en gang og ikke minst; Mortal Kombat 1.

Legg igjen en kommentar