Playnite game launcher

Steam, Epic, Xbox, GOG, EA, osv… det er altfor mange spillbutikker som gjør det vanskelig å huske hvor du kan finne enkelt spill. Playnite er en løsning.

Playnite er et åpen kildekode prosjekt med mål om å samle alle spill i ett grensesnitt. Det ligger masse funksjonalitet her som jeg ikke har dykket ned i.

Jeg ønsket meg primært en launcher som enkelt viser meg alle spillene som jeg faktisk har installert på maskinen, og det gjør heldigvis Playnite helt strålende. Den støttet alle spillbutikkene jeg har handlet hos ut av boksen unntatt Rockstar, men heldigvis var det enkelt å installere en utvidelse som også inkluderte spill derfra.

Jeg liker best å bruke Playnite med grid grensesnittet, da med et custom tema som jeg fant, men Playnite har også et fullskjerm-grensesnitt som får PC’en til å se ut som en spillkonsoll. Dette grensesnittet fungerer best med bruk av en kontroller.

Playnite i fullskjerm

Playnite henter meta-data om spillene fra de enkelte spillbutikkene sine API’er, men du kan også manuelt redigere meta-dataene, eller importere fra IGDB.

Playnite i fullskjerm som viser detaljer

Jeg har valgt å ikke la Playnite logge seg på spillbutikkene for meg, men kun vise de spillene som er installert lokalt med metadata fra IGDB. Jeg går da sikkert glipp av masse funksjonalitet, men samtidig holder jeg Playnite akkurat så lettvekt og enkel som jeg ønsker meg.

Last ned

Playnite er som sagt åpen kildekode og gratis. Du laster ned installeren fra nettsiden deres og alle plugins direkte i launcheren etter installasjon. Om du ønsker det kan du støtte prosjektet økonomisk via Patreon.

Legg igjen en kommentar