Nytt ergonomisk styre til sykkelen

Jeg har det siste halvåret merket at jeg får litt prikkinger i de ytterste fingrene av sykkelturene til sentrum, så jeg ville teste å bytte ut det rette MTB-styret med et mer ergonomisk ett.

Etter å ha trålet det store internettet endte jeg opp med å kjøpe et Ergotec Trekking styre fra Bikeshop.

Målene på dette styret er 31.8 mm aluminiumsstyre med 32 mm rise og 45° backsweep. Jeg skal innrømme å ikke ha tenkt så mye på disse verdiene før jeg fikk styret. Det er vel den siste verdien her som er viktigst å tenke på, nemlig antall grader vinkling for holkene.

I etterkant ser jeg at jeg kanskje burde teste et styre med litt mindre vinkle først, for eksempel Ergotec Ladytown Styre med 30° backsweep.

Det å bytte styre er ganske enkelt. Det vanskeligste er nok å få av holkene. Det finnes forskjellige tips på YouTube for eksempel om disse sitter helt fast. Så er det bare å skru av alle andre ting du har festet på styret. Som regel trenger du bare umbrakonøkler i litt forskjellige størrelser. Personlig sverger jeg til et ekstra langt unbrakonøkkelsett fra Biltema.

Det var litt kronglete å feste det nye styret i akkurat den vinklen jeg ønsket meg alene, så akkurat på dette steget vil jeg anbefale å få litt hjelp til å holde i styret mens du strammer skruene på stem’en.

For å få plass til alt jeg har på styret ble det med dette styret enda viktigere med den ekstra styrepinnen jeg har kjøpt tidligere.

Konklusjon

Sluttresultatet ble veldig bra, jeg har syklet fire mil med det nye styret nå og ikke opplevd noen plager i håndleddene. Dog teller jeg litt på knappene om jeg skulle kjøpt og testet et styre med litt mindre vinklingsgrad.

Uansett, en veldig god oppgradering av min elskede Elife Puma S III som jeg nå har rundet 5000 kilometer på siden jeg kjøpte den i februar.

En kommentar om “Nytt ergonomisk styre til sykkelen”

Legg igjen en kommentar