Pixel Buds Pro vs JBL Tour Pro 2

Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg plutselig sitter her med disse to øreproppene som prismessig ligger omtrent i samme skalaen og da må jeg jo ta en liten sammenligning.

Etter sommerferien trengte jeg nye ørepropper og valget falt på JBL sine Tour Pro 2. Mest fordi jeg liker generelt sett liker lyden og passformen til JBL, også var det jo litt gøy med denne lille (relativt ubrukelige) skjermen da…

Så bare et par måneder senere fikk jeg Google Pixel 8 av min nye arbeidsgiver og da fulgte jommen Google Pixel Buds Pro med på kjøpet.

Google sine Pixel Buds Pro koster i skrivende stund rundt kroner 2300 hvis du kjøper dem på nettet, mot JBL Tour Pro 2 til rundt kroner 2800.

Tre fordeler med Google Pixel Pro:

+ Ekstremt enkle å sette opp
+ Lite og rundt etui som forsvinner i lomma
+ Veldig god kapasitiv navigasjon på proppene

Tre fordeler med JBL Tour Pro 2:

+ Sitter bedre i ørene enn Pixel Buds Pro
+ Merkbart bedre lydkvalitet enn Pixel Buds Pro
+ Appen lar deg justere lydbildet etter formål

Tilkoblet flere enheter samtidig

Har du kjøpt deg Pixel Buds Pro og irriterer deg over at du ikke får til å være tilkoblet flere lydkilder samtidig (for eksempel mobil og PC)?

Det er ikke veldig åpenbart, men du må inn på innstillingene til øreproppene på en Android telefon og aktivere «Multipoint». JBL har denne støtten aktivert som standard, jeg synes det er rart at ikke Pixel Buds Pro har det også. Hvorfor skulle man IKKE ønske å ha dette aktivert?

Konklusjon

Begge modeller er uten tvil gode propper. Begge har svært god lyd og er enkle å bruke med batteritid i bøtter og spann.

Pixel Buds Pro kommer uten app men er ekstremt enkle å sette opp (på Android ihvertfall), JBL har en egen app og et litt komplisert og tidkrevende førstegangsoppsett. Til gjengjeld blir lydbildet merkbart mer tilpasset deg og dine ører.

Sammenligning av etuiene

Etuiet til Pixel Buds Pro har en nærmest perfekt formfaktor og en solid kvalitetsfølelse. Skjermen på JBL Tour Pro 2 er først og fremst en batterityv og gjør etuiet i overkant stort og klumpete i bukselomma. Jeg har dog oppdaget at skjermen kan gi litt nytteverdi når du har koblet proppene opp mot PC’en og burker dem til video-møter.

Både lyd og formfaktor er på alle måter personlige målepunkter som gjør at det er tilnærmet umulig å lage noen fasit som passer for alle. JBL Tour Pro 2 sitter bedre i mine ører og jeg liker lydbildet til JBL best.

Derfor kan jeg lett leve med at den ganske ubrukelige touch-skjermen på etuiet gjør etuiet klumpede og digert.

Legg igjen en kommentar