2023 – Året i gadgets

Det er flere år siden denne blogg-kategorien har vært med i mine årskavalkader, men nå drar jeg den frem fra glemselen, for 2023 har vært en artig år!

Jeg vil dele denne posten opp i tre kategorier: sykkel-gadgets, data-gadgets og mobil-gadgets.

Sykkel-gadgets

Sykkelåret startet frustrerende med en elsykkel som jeg i utgangspunktet elsket, men som begynte å være veldig ustabil (motoren kuttet etter 15-20 minutters sykling). Så jeg gjorde min dyreste «gadget-investering» noengang og kjøpte en Elife Puma S III til femti-tusen.

Jeg ELSKER den sykkelen!

…men det er egentlig ikke den jeg tenker på når jeg skal dra frem noen «sykkel-gadgets», men gadgets jeg har ettermontert på sykkelen.

Jeg starter med veskene, to knall gule Thule Shield kjøpte jeg meg for forsikringspengene da jeg ble påkjørt. De er ikke de beste veskene egentlig, men de ser helt fantastisk kule ut og har masse plass!

Årets billigste gadget ble den ekstra styrepinnen til sykkelen. Veldig enkel og kanskje tilsynelatende litt unødvendig, men den gjorde det veldig mye penere og oversiktelig å ha mobilholder og ekstra sykkellys på styret.

Gaute foran sykkelen.
Sykkelen min og meg i lett snødriv

Så byttet jeg etterhvert ut selve styret med et mer ergonomisk styre kalt ErgoTech Trekking. Jeg kan ikke få skrytt nok av hvor deilig det er å sykle med dette styret, spesielt nå om vinteren hvor det er kaldt og man har på seg tykke hansker og sånt som gjør mobiliteten i armer og håndledd mindre <3

Mobil-gadgets

Jeg kjøpte meg ny hybrid-smartklokke i år, men den var ikke ny… jeg kjøpte meg en brukt Withings Scanwatch. Jeg digger disse franske hybridklokkene. De er klassiske, gir bra nok funksjonalitet og har en enkel, stabil og god app som ikke trenger å kobles mot noen skytjeneste (selv om den maser veldig om å koble meg til Google Fit).

JBL Tour Pro 2 med tilpasset bakgrunnsbilde til venstre og åpnet etui til høyre.
JBL Tour Pro 2 med tilpasset bakgrunnsbilde

I sommerferien trodde jeg at jeg hadde mistet øreproppene mine (jeg hadde ikke det, de lå i den ene gule sykkelveska… så jeg bestilte meg JBL Tour Pro 2. Selv om skjermen på etuiet er tilnærmet ubrukelig er jeg veldig glad i disse øreproppene, de sitter veldig godt i mine ører og leverer helt suveren lyd og batteritid.

Data-gadgets

Tilslutt var det selve gaming-PC’en min da. Etter et disk-havari i sommer så oppgraderte jeg GPU’en til den ganske utskjelte RTX 4060Ti. Jeg vet de fleste YouTuberne advarer mot å kjøpe dette skjermkortet men jeg må si at jeg er veldig fornøyd. Det takler helt supert alt jeg kaster på det og det lager imponerende lite støy.

Hva med neste år?

Jeg bommer alltid når jeg skal prøve å spå hva neste års viktigste gadget-kjøp blir, men jeg er ganske sikker på at det blir en ny gaming-PC. Ikke for å erstatte den jeg har, men for å få en til… Iris blir eldre og sitter stadig lenger utover kveldene og gamer, slik at jeg ikke kommer til før det blir veldig sent på kvelden, så jeg tror vi må ha en maskin til i huset.

Desksetup per desember 2023
Desksetup per desember 2023

Denne gangen tror jeg ikke at jeg kommer til å bygge selv fra scratch, men heller kjøpe pre-bygd som jeg kanskje bytter ut noen deler på selv. Jeg ser for meg at den skal ha et kabinett fra Fractal og at jeg vil teste å ha et rent AMD Ryzen/Radeon oppsett.

Legg igjen en kommentar