2023 – Hvilke spill spilte jeg mest?

Illustrasjon laget med Midjourney

Det er tre spill som peker seg ut for meg som var spillene jeg likte best og spilte mest i 2023. Ingen av dem kom ut dette året…

Det er bare å innrømme det med en gang, jeg er ikke veldig veldig glad i å kjøpe spill til fullpris. Derfor spiller jeg også sjelden spill det samme året de har kommet ut. Her er de tre spillene jeg har spilt mest, og hatt mest glede av dette året, samt en hederlig omtale.

High on Life

Fra Justin Roilands sinn (skaperen av tegneserien Rick &Morty) kommer det hysteriske og smått absurde førsteperson skytespillet High On Life. Spillet kom på slutten av 2022.

Menneskeheten blir truet av et fremmed kartell som ønsker å bruke dem som narkotika. Det er opp til deg å redde og samarbeide med karismatiske, snakkende håndvåpen(!?). Ta ned Garmantuous og gjengen hans (G3), og redde verden!

Jeg er egentlig ikke veldig fan av førstepersonspill, jeg liker best tredjeperson perspektivet, men dette spillet er så spekket med (om jeg kan si det) føkka humor, galskap og fantastisk grafikk at jeg lett klarer å leve med førsteperson perspektivet. Spesielt på grunn av de hysteriske levende og snakkesalige våpnene som kommenterer absolutt alt du gjør (du kan justere ned snakkesaligheten deres hvis du blir sprø av all snakkingen).

Dette er det ene av to spill jeg faktisk har spilt helt ferdig i 2023. Jeg brukte 21 timer på å runde spillet på «story mode» (letteste vanskelighetsgrad), så det er et relativt kort spill.

Shadow of the Tomb Raider

Dette er et «gammelt» spill siden det kom ut allerede i 2018, altså for fem år siden, men spillet står seg flott idag også. Det er det siste i en trilogi som «rebooter» Lara Croft universet. Jeg har ikke spilt de to foregående spillene, så jeg trengte å se en video først som forklarte meg litt settingen for her kastes du rett ut i en pågående historie uten noe særlig prolog.

Jeg kjøpte den såkalte «Definitive Edition» på tilbud på Steam og angrer vel egentlig litt på at jeg ikke startet med det første spillet i trilogien. Etter ca 30 timer var jeg ferdig med «main quest», dog nesten uten å ha gjort noen sideoppdrag (seriøst, hvor realistisk er det at når Lara har ekstremt dårlig tid til å redde verden, finner på å bruke noen dager på å hjelpe en eller annen kid med å finne en leke han har mistet?).

Alle tre spillene er i skrivende stund på salg, så her kan du få hundrevis av timer med moro for bare noen få hundrelapper!

Saints Row

GTA-klonen som har gått fullstendig bananas i galskap i tredje og fjerde versjon. Femte versjon av Saints Row fremstår som en reboot hvor galskapen er litt redusert. Spillet ble slaktet da det kom ut ifjor, men da det kom en stor patch som fikset på veldig mye av problemene folk rapporterte og gjorde spillet mer spillbart samtidig som Epic la det ut på tilbud, så kastet jeg på.

Jeg må innrømme at jeg elsker dette spillet!

Galskapen, friheten og alle småoppdragene som bare popper opp når du cruiser rundt på måfå er helt perfekt for meg. Volution, utvikleren har gått konkurs iløpet av 2023 og såvidt jeg kan se har ingen kommet og kjøpt opp rettighetene, så man kan desverre ikke vente flere patcher eller DLC’er.

Hederlig omtale: Aragami 2

Dette litt rare «snikende-ninja» spillet fra 2021 er helt magisk med sin forførende japanske musikk og rolige men samtidig sitrende intense stemning.

Også her har selskapet bak gått konkurs, men enn så lenge fungerer spillet helt knirkefritt og jeg vil anbefale det til alle som liker denne sjangeren av spill, selv om oppdragene kanskje blir litt repetative og ensformige etterhvert.

Hva med Twitch?

Joda, jeg har en Twitch-kanal, men den er desverre veldig nedprioritert. Jeg synes det er gøy selv om jeg aldri har hatt noe mer enn 3-4 seere av gangen, men det blir rett og slett aldri tid til å sitte lenge nok alene til at jeg synes det blir noe verdt å lage en sending av.

Twitch sammendrag for min kanal i 2023

Hva skal jeg spille neste år?

Jeg oppdaget nylig at Dead Space var blitt gratis for alle med EA Play abonnement (som jeg har), så jeg har allerede fått noen timer med dette fascinerende sci-fi skrekk-spillet og kommer nok til å spille det et godt stykke ut i 2024.

Det vakre indie-spillet Planet of Lana står også høyt på listen over spill som må testes neste år. Det er en viss fare for at det blir årets romjulsspill 😉

Sony har annonsert at Horizon Forbidden West kommer til PC neste år. Det betyr at jeg må ta meg sammen og få spilt ferdig Zero Dawn snart, for Horizon-serien er bare magisk!

Så tilslutt er jeg veldig spent på om det norsk-utviklede spillet Snufkin: Melody of Moominvalley kommer ut neste år. Jeg har spilt demoen og jeg elsket det! Du kan ha norsk tekst på det slik at det er perfekt å spille med barna, selv om jeg nok hadde minst like mye glede av demoen som min ti år gamle datter.

Legg igjen en kommentar