Redd barna i Gaza

Illustrasjon: Midjourney

Hamas drepte 29 barn og kidnappet 32 israelske barn. Som hevn har Israel hittil drept over 5000 uskyldige palestinske barn og tallet stiger fortsatt for hver eneste time.

De palestinske barna som ikke blir drept blir såret, mister sine foreldre, søsken, venner og familie. Hva som er igjen når Israel blir ferdige med folkemordet sitt vet ingen.

Gaza er i ferd med å bli en gravplass for barn

António Guterres, FNs generalsekretær.

Over 800.000 barn i Gaza har levd hele livet sitt under blokkade fra nabolandet sitt som også begår daglige menneskerettighetsbrudd mot dem. Over 200.000 av disse barna har nå sett sine hjem bli bombet til ruiner.

Israel prøver å legge skylden på Hamas, men jeg tror vi alle, selv de mest hardbarkede Israel-sympatisørene innerst inne vet at dette er en altfor kraftig forenkling av situasjonen.

Uansett hvor man står politisk og hva man mener om årsaken til dagens situasjon, så er det å hjelpe barna nå helt kritisk. Det er de som er fremtiden, enten fremtidens krigere eller fredsskapere. Hva de blir, det er opp til oss, verdenssamfunnet.

Mer informasjon og muligheter til å hjelpe barna i Gaza

Personlig gir jeg for tiden månedlig økonomisk støtte til Flykninghjelpen, mest fordi Jan Egeland.

Så må jeg bare få avslutte med denne fantastiske kronikken av Isabelle Ringnes som virkelig stikker fingeren inn og vrir rundt. Jeg håper (antagelig fånyttes) min bransje snakker mer opp!

Legg igjen en kommentar