Endelig kjøpte jeg 8Bitdo Zero 2

Helt siden 8Bitdo lanserte en oppgradert versjon av sin minste kontroller tilbake i 2020 har jeg hatt lyst på denne modellen og nå kjøpte jeg en. Angrer jeg? På ingen måte!

Tilbake i 2017 kjøpte jeg den originale 8Bitdo Zero kontrolleren og beskrev den som en litt kranglete kjæreste. På den ene siden elsket jeg å spille med den, men samtidig var var den støtt og stadig helt uforståelig kronglete å få til å virke riktig.

Tre år senere lanserte 8Bitdo Zero 2. Forskjellen rent useende messig er kun fargevalg, men det er flere forskjeller under panseret. 8Bitdo Zero 2 er kompatibel med flere plattformer, i praksis alle. Samtidig har de fikset alle problemene som den første modellen hadde med at den stadig ikke ville la seg koble til og surret med D- og X-input på helt uforståelig vis.

8Bitdo Zero 2 har også byttet ut MicroUSB ladeporten med USB-C. Zero 2 kom opprinnelig med MicroUSB, så på et eller annet tidspunkt mellom 2020 og idag så har de i det stille endret ladeport uten å endre versjonsnummer av kontrolleren. Uansett, veldig kjekt med USB-C.

Ellers er det egentlig ikke så mye å si om kontrolleren. Den har topp kvalitet knapper som 8Bitdo alltid har. De er litt mer «klikkete» enn de større kontrollerne. Om det er en ulempe eller ikke er nok helt opp til personlige preferanser.

Hva kan du bruke denne lille kontrolleren til? Primært retrospill. Jeg bruker den med Pizzaboy GBA Pro emulator, men den kan også brukes med for eksempel Nintendo Switch og alle retrospillene du kan få tak i der.

Kontrolleren kjøpte jeg for kroner 229,- hos Platekompaniet og jeg synes den er verdt hver eneste krone!

Er primær-området ditt å bruke den til Nintendo Switch ville jeg nok dog heller gått for 8BitDo Micro. Den er marginalt større og litt mer firkantet, men har +/- knappene som du gjerne vil ha på Switch. Den koster også bare 16 kroner mer.

Legg igjen en kommentar