Kensington VeriMark Fingerprint Key

Etter å ha strevd med påloggingsproblemer på gaming-PC’en en ukes tid så fant jeg en USB-basert fingeravtrykkleser. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?

Du kan lese om bakgrunnen for påloggingsproblemene og hvordan jeg delvis løste dem med et Powershell-skript i den forrige bloggposten min.

På NZXT kabinettet mitt så er det en vanlig USB-inngang på toppen av kabinettet. Her passet denne lille USB-dongelen perfekt for å bare stryke pekefingeren lett over også bli logget inn.

Det finnes ikke mange USB-baserte fingeravtrykkslesere, ihvertfall ikke tilgjengelig i norske butikker. Det eneste jeg fant var to varianter fra Kensington hos Multicom som begge er FIDO U2F-sertifisert. Den ene koster nesten dobbelt så mye som den jeg endte opp med, tilsynelatende kun fordi den kommer med ledning, er litt større og kan teipes fast på pulten.

Jeg valgte varianten Kensington hevder er «Designed for Surface», men som selvfølgelig fungerer helt utmerket på alle typer maskiner så lenge du kommer til USB-porten enkelt. På min maskin der jeg har en USB-port i toppen av kabinettet, så er denne helt perfekt.

Jeg plugget den inn og Windows gjenkjente den med en gang uten å trenge å installere noen drivere, men samtidig hevdet Windows at den ikke var «Hello» godkjent. Så jeg lastet ned driverprogramvaren fra Kensington. Den trengte ingen åpenbar installasjon, men var mer en konfigurasjons-app.

Kensington Fingerprint Application

Når jeg hadde kjørt den, så virket leseren brått med «Windows Hello». Litt mystisk, men greit nok. Jeg har en mistanke om at hvis jeg bare hadde restartet PC’en, hadde jeg ikke trengt å kjøre appen fra Kensington.

Nå har jeg satt den opp med alle brukere på maskinen vår og den fungerer helt utmerket både til pålogging og andre passord i for eksempel Microsoft Edge. Den er også vesentlig raskere og bedre til å kjenne igjen fingre enn noen fingeravtrykksleser jeg noen gang har brukt på noen bærbar PC.

Dette fungerer akkurat som jeg hadde håpet, etter en litt merkelig oppstart, så til kroner 440,- er det eneste jeg angrer på at jeg ikke har kjøpt den før… 😉

Legg igjen en kommentar