Snusmumrikken – Melodien i Mummidalen

Eller Snufkin – Melody of the Mumminvalley som spillet heter på engelsk. Et fantastisk norsk-utviklet spill som du bare må kjøpe!

Er du godt voksen som meg, så er dette spillet en nostalgi-tripp av de sjeldne inn i Mummidalen-universet som jeg vokste opp med, er du barn så er dette kanskje den første oppdagelsen av et koselig, litt skummelt og ganske annerledes univers.

I spillet styrer du Snusmumrikken som kommer tilbake til Mummidalen etter vinteren og finner dalen i store problemer. Mummitrollet er borte, elven er tørket inn og en mystisk parkvokter driver og bygger parker i skogen med masse tullete regler. Underveis får du mange små og store oppgaver (side-oppdrag), alt fra å redde små dyr til å løse miljøkriminalitet.

Her skal du ikke skyte eller sloss med noen, men du vil møte på motstandere som du må vinne over. Det gjør du stort sett ved å spille en melodi med munnspill, fløyte eller tromme (instrumentene finner du utover i spillets gang) og noen av utfordringene må du komme tilbake til når du har blitt flinkere til å spille melodier.

NB: Spillet kan spilles på norsk

Spillet koster rundt to hundre kroner og det er verdt hver eneste krone. Spillet er ikke det mest avanserte spillet du kan spille, men det er et rendyrket kunstverk som hele familien kan være med og spille.

Her finner du ingen fæle IAP, men jeg ser de har lagt ut en DLC allerede, den er kun kosmetikk (blomster i lua og pipe i munnen) og kostet tyve kroner, så jeg kjøpte den bare for å støtte den lille norske spillutvikleren Hyper Games som står bak!

Konklusjon

Jeg synes det fortjener en stor skjerm, så jeg kjøpte det på Nintendo Switch’en vår for å spille i stua, men du kan kjøpe det på Steam for Windows og Mac OS, så mener jeg å ha lest at det etterhvert skal komme til Android og iOS. Det er litt synd at det ikke går ann å spille kryss-plattform (altså lagre fremdriften og fortsette på en annen enhet), så hvis du bare vil kjøpe og spille igjennom en gang, kjøp det til den største skjermen du har!

Dette er spillet du spiller på en slapp helgemorgen med barna i sofaen, varm kakao og litt smågodt i bollen, eller alene, men husk å ha noe godt på bordet, for dette er et ekte «kosespill» som skal nytes.

En kommentar om “Snusmumrikken – Melodien i Mummidalen”

Legg igjen en kommentar