Super RSS Reader + Mastodon <3

Ønsker du å vise frem Mastodon-feed’en din på ditt WordPress-baserte nettsted? Her er hvordan jeg har løst det med en RSS utvidelse.

WordPress har støtte for RSS widgets «ut av esken», men spesielt pen er den ikke. Her kommer Super RSS Reader inn som en kraftig RSS utvidelse. Du kan legge feeds i widgets eller bygge dem inn i innlegg og sider med kortkoder.

Kjøper du i tillegg Pro-versjonen som jeg har gjort, så får du en drøss med valgmuligheter.

Mastodon og RSS

Mastodon som plattform har en veldig god RSS støtte. Du kan enkelt hente ut brukerfeed’en din eller en emneknagg som RSS ved å legge til «.rss» på slutten av URL’en.

Hvordan jeg har satt det opp

siden kalt #GauteSpiller har jeg satt opp en «grid» som viser de siste 10 innleggene fra emneknaggen #GauteSpiller. Her er kortkodene jeg bruker i skrivende stund:

[srr_feed urls="https://mikrobloggen.no/tags/GauteSpiller.rss" tab_titles="Gaute Holmin @ Mikrobloggen"  thumbnail_position=cover thumbnail_default=https://gauteholmin.no/wp-content/uploads/2024/04/Noimage_mikrobloggen.jpg color_style="modern2" rich_desc=1 thumbnail_size=225px count=10 show_date=1 show_title=0 show_source=next_date  link_desc=1 display_type=grid grid_columns=2]

Jeg har eksperimentert endel med de forskjellige kortkodene og alternativene som finnes og funnet en layout som jeg synes passer veldig bra med WordPress-designet mitt generelt og som gir akkurat den funksjonaliteten jeg ønsker meg.

Hvordan det ser ut fra en PC
Hvordan siden ble seende ut

De viktigste grepene er vel at jeg valgte «modern2» stilen som jeg syntes passet best med mitt eksisterende design, valgte et standard bilde hvis mastodon-posten ikke har noe bilde, og at jeg tok med rik tekst slik at linjeskift, linker og custom emojier blir riktig presentert.

Jeg er ikke helt sikker på hvor ofte RSS feeds blir oppdatert, men jeg synes ikke det går mange minuttene fra jeg poster noe til det synes her på gauteholmin.no. Det er verdt å merke seg at andres poster som du fremhever ikke inkluderes i RSS feed’en, heller ikke dine svar på andre sine poster, mens dine svar på egne poster blir inkludert.

Hva med Bluesky?

Joda, Bluesky har også RSS støtte, men den er i skrivende stund ganske mangelfull, så man får ikke med bilder og rik tekst. Jeg har satt opp et eksempel på denne siden.

Det vanskeligste med Bluesky er å finne URL’en til RSS-feeden til brukeren din. Av en eller annen grunn bruker Bluesky DID verdien din, ikke brukernavnet ditt. Eneste måten jeg har klart å hente opp DID verdien er ved å gå til «Settings», «Change Handle» og «I have my own domain». Der står den oppført.

Fordelen ved å bruke DID verdien er selvfølgelig at da endres ikke URL’en til RSS feed’en din selv om du skulle finne på å bytte brukernavn.

Legg igjen en kommentar