DIY-prosjekt: Bygg et barebone tastatur

Det var på tide å gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge. Å bygge et skikkelig litt mer kostbart TKL tastatur omtrent fra bunn av. Her er hvordan jeg gikk frem.

Vår eldste datter har fått helt dilla på japansk manga (leser endeløse mengder med bøker), japansk anime (Crunchyroll) og jRPG spill (primært Genshin Impact), så det gav enda mer grunn til å se på tastehettene til Tratorkeys som jeg har siklet på før. Valget falt på Kabuki R2 settet som har tradisjonelle japanske tegninger som blant annet Demon Slayer serien er inspirert av. Tilfeldigvis en av favorittseriene til eldste datter.

Så måtte vi ha et tastatur å sette dem på. Jeg tenkte lenge å kjøpe et 75% tastatur og bytte ut hettene, men så hadde Maxgaming.no tilbud på et DIY-kit som så veldig fristende ut.

Så da ble det et Pulsar TKL Barebone tastatur, Gateron sine Milky Yellow svitsjer og Steelseries sine pudding tastehetter. SteelSeries hettene trengte jeg ikke, men det var billigere å kjøpe DIY-kit’et enn å kjøpe alle delene løst.

Jeg slang også på en pakke med O-ringer for ekstra demping).

Esker med ustyr for å bygge tastatur
Utstyret fra Maxgaming.no

Så var det bare å begynne å sette delene sammen. Hotswap bryterne var utrolig lett å sette på, bare å poppe på plass, men være litt forsiktig og sette dem rett ned, ellers kunne kontaktpunktene bli bøyd og det er bare tre ekstra brytere i pakka.

Her driver jeg og setter på bryterne.
Milky Yellow Pro Linear Switch

Så var det å tre O-ringene på hettene og sette dem på tastaturet på riktig sted. Her var det lurt å finne frem et bilde av et Pulsar TKL tastatur med taster på for å få riktig hette på riktig tast.

Det bør vel nevnes at jeg hadde en mellomromtast-hette fra KBParadise liggende som jeg synes passet perfekt til dette settet fra Traitorkeys.

Etter å ha bygget tastaturet, koblet det til og sjekket at alle tastehetter var på riktig tast, var det bare å installere Pulsar Fusion og leke med RGB fargene. Jeg synes hettene er så kule at jeg vil ikke forstyrre med masse farger, så jeg har bare valgt å ha rød farge bak de fargede hettene og hvit farge bak de hvite hettene, samt en litt blålig farge bak mellomromtasten slik at det fremhever blånyansene i tasten.

Ferdig resultat etter mørkets frembrudd
Ferdig bygget

Om jeg kan si det selv, så må jeg innrømme at jeg synes resultatet ble veldig mye bedre enn jeg hadde sett for meg. Jeg var litt skeptisk til tastauret fra Pulsar, om det ville bli for «barebone» til hettene fra Traitorkeys, men de fungerer absolutt veldig bra sammen så lenge vi ikke går bananas med RGB lys.

Eneste jeg ikke liker ved tastaturet er Pulsar-logoen over piltastene, men heldigvis fant jeg ut at man kan slå av lyset bak logoen, så da ble det ganske greit likevel. Disse Milky bryterne er så stille og deilige å skrive med! En solid oppgradering fra de tastaturene jeg vanligvis bruker.

Tastaturet passer dessuten ganske perfekt til Pulsar X2-H Shinobu – Limited Edition musa datteren min fikk til bursdagen sin. Inspirert av Demon Slayer serien passer tastatur og mus ganske perfekt sammen.

Jeg kunne jo ikke dy meg og måtte lage en liten liten lydtest av hvordan tastaturet høres ut. Det er ganske stille og jeg gadd ikke skru lyden over 100%, så du må sikkert skru opp lyden litt om du vil høre noe på videoen… 🙂

Hva blir det neste?

Jeg har fortsatt lyst på et 75% tastatur med litt ramme sånn at tastehettene «synker ned» i tastaturet. Kanskje det blir et GMMK Pro barebone med Tai Hao tastehetter og fortsatt Gateron Milky Yellow (for de er sweet!), men det får bli om et år eller to når behovet for en ekstra gaming-PC i huset blir for stort… 🙂

Legg igjen en kommentar