#desksetup: FN-2187

Desksetup per januar 2023
Mitt skrivebord

Denne siden er kun en opplisting av konfigurasjonen til min gaming-PC som jeg har gitt kallenavnet FN-2187. Denne listen ble sist oppdatert: 26. november 2022.

Selve PC’en

Selvbygd er velbygd. Det meste er kjøpt fra Multicom, men også noe fra Komplett, Proshop og MaxGaming.

FN-2187 (min PC) om natten
FN-2187

Jeg har ingen fancy RGB vifter eller noe sånt som ofte assosieres med «gaming-PC’er», men kun en liten blå LED-list montert i toppen av kabinettet. Jeg synes personlig at det er akkurat passe subtilt sett i forhold til at dette ikke er noen ekstrem PC, men en maskin for en kar midt i førtiåra 😉

Skjermer

Jeg har et dualscreen oppsett med en horisontal og en vertikal skjerm. De er montert på et Iiglo MM200 skjermfeste for 2×13-27″. Den store 34 tommer skjermen min er dermed litt i største laget i forhold til spesifikasjonene, men det går akkurat.

Tastatur, mus og kontroller

Jeg liker mekaniske 60% tastaturer, rask mus og en kontroller så jeg kan hoppe raskt mellom å spille med kontroller eller tastatur og mus.

Tastaturet og musa er også det mest fysiske i ditt møte med en datamaskin, derfor er det (for meg) viktig at det ser bra ut og fungerer bra. At utstyret har den størrelsen, funksjonaliteten og «følelsen» du ønsker og som gjør at du får lyst til å bruke maskinen.

To like Deltaco GAM75 tastaturer med forskjellige keycaps.
Mine to tastaturer

Derfor leker jeg meg også endel med forskjellige keycaps og lignende for å tilpasse utstyret mine behov og min smak.

Lyd, kamera og annet utstyr

Spill skal gjerne spilles med litt høyt volum. Når du har en småbarnsfamilie i et relativt lite hus så betyr det i praksis å bruke hodetelefoner, men jeg har også for tiden koblet PC’en til et gammelt høytalersett fra Cambridge SoundWorks Digital for de sjeldne gangene hvor jeg ønsker å dele lyden med andre.

Kontorutstyr

Arbeidsbord og stol må man jo ha og jeg har handlet det hos IKEA. Bordet er modifisert med en RGB lyslist i bakkant.

Skrivebord-oppsett per Juli 2022 (full høyde)
Konfigurasjon per juli 2022

Operativsystem og programvare

Jeg kjører Windows 11 Pro med Windows Insider satt til «Release Preview». Jeg har stor nytte av Microsoft PowerToys og min standard nettleser er selvfølgelig norske Vivaldi.

Utover det tror jeg at jeg har en ganske standard installasjon.

Flere kule oppsett

Har du lyst på litt inspirasjon til å lage kule PC-oppsett? Sjekk emneknaggen på Instagram.