Desksetup per januar 2023
Mitt skrivebord

Denne siden er kun en opplisting av konfigurasjonen til min gaming-PC som jeg har gitt kallenavnet Stormtrooper. Denne listen ble sist oppdatert: 12. mai 2024.

Selve PC’en

Selvbygd er velbygd. Det meste er kjøpt fra Multicom, men også noe fra Komplett, Proshop, Elkjøp og MaxGaming.

Jeg har ingen fancy RGB vifter eller noe sånt som ofte assosieres med «gaming-PC’er», men kun en liten blå LED-list montert i toppen av kabinettet.

Stormtrooper sett fra siden så man ser innsiden.
PC’en sett fra siden

Inne i kabinettet har jeg limt fast en LEGO stormtrooper som opererer en terminal med en LEGO A-wing som kommer styrtende ned. Disse har jeg kjøpt fra nettbutikken Brukte Brikker (anbefales).

Jeg synes personlig at det er akkurat passe subtilt sett i forhold til at dette ikke er noen ekstrem PC, men en maskin for en kar midt i førtiåra 😉

Skjermer

Jeg har et dualscreen oppsett med en horisontal og en vertikal skjerm. De er montert på et Iiglo MM200 skjermfeste for 2×13-27″. Den store 34 tommer skjermen min er dermed litt i største laget i forhold til spesifikasjonene, men det går akkurat.

Tastatur, mus og kontroller

Jeg liker små mekaniske tastaturer, rask mus og en kontroller så jeg kan hoppe raskt mellom å spille med kontroller eller tastatur og mus.

Tastaturet og musa er også det mest fysiske i ditt møte med en datamaskin, derfor er det (for meg) viktig at det ser bra ut og fungerer bra. At utstyret har den størrelsen, funksjonaliteten og «følelsen» du ønsker og som gjør at du får lyst til å bruke maskinen.

Ferdig bygd tastatur.
Mine to tastaturer

Derfor leker jeg meg også endel med forskjellige tastaturer, keycaps og lignende for å tilpasse utstyret mine behov og min smak. Nå for tiden bruker jeg primært:

Lyd, kamera og annet utstyr

Spill skal gjerne spilles med litt høyt volum. Når du har en småbarnsfamilie i et relativt lite hus så betyr det i praksis å bruke hodetelefoner, men jeg har også for tiden koblet PC’en til et gammelt høytalersett fra Cambridge SoundWorks Digital for de sjeldne gangene hvor jeg ønsker å dele lyden med andre.

HyperX QuadCast på pulten.
HyperX QuadCast

Kontorutstyr

Arbeidsbord og stol må man jo ha og jeg har handlet det hos IKEA. Bordet er modifisert med en RGB lyslist i bakkant.

Skrivebord-oppsett per Juli 2022 (full høyde)
Konfigurasjon per juli 2022

Operativsystem og programvare

Jeg kjører Windows 11 Pro med Windows Insider satt til «Release Preview» og bruker Playnite til å administrere spillene mine.

Utover det tror jeg at jeg har en ganske standard installasjon.

Flere kule oppsett

Har du lyst på litt inspirasjon til å lage kule PC-oppsett? Sjekk emneknaggen #desksetup på Instagram.